Соєва олія

Соєва олія

Нерафінована соєва олія, одержувана в результаті обробки соєвих бобів – дуже затребуваний продукт для приготування збагачених енергією комбікормів.

Воно має справді унікальні властивості, багате вітамінами, фосфоліпідами та іншими корисними речовинами. У ньому багато ненасичених жирних кислот, особливо лінолевої та ліноленової. Ці кислоти що неспроможні синтезуватися в організмі тварин, але життєво необхідні побудови клітин та деяких гормонів. Соєва олія містить близько 60% натуральних антиоксидантів від їхньої загальної кількості в соєвих бобах. Все це робить його незамінним продуктом для тих, хто професійно займається вирощуванням свиней, великої рогатої худоби, курей, індиків, страусів та інших тварин та птахів.

Якість соєвої олії – ДСТУ 4534-2006, а саме нерафінована, перший сорт.

Основні показники:

Спосіб отримання пресовий
Запах та смак запах і смак, властивий соєвій олії, без стороннього запаху, присмаку, гіркоти
Колір натуральний, коричневий із зеленуватим відтінком
Прозорість злегка каламутне, допускається невеликий осад
Масова частка нежирових домішок, %, не більше 0,2
Масова частка вологи, % 0,36
Кислотне число, мг КОН/г 4,0
Перекисне число, 1/2 моль О/кг, не більше 5,0
Масова частка речовин, що містять фосфор, в перерахунку на стеароолеолецитин % 4,0
Масова частка фосфоровмісних речовин, в перерахунку на P2O 5, %, не більше 0,4
Кольорове число (йод число, мг), не більше 70

Comments are closed.