Соєва олія
Нерафінована соєва олія, одержувана в результаті обробки соєвих бобів – дуже затребуваний продукт для приготування збагачених енергією комбікормів.
Воно має справді унікальні властивості, багате вітамінами, фосфоліпідами та іншими корисними речовинами. У ньому багато ненасичених жирних кислот, особливо лінолевої та ліноленової. Ці кислоти що неспроможні синтезуватися в організмі тварин, але життєво необхідні побудови клітин та деяких гормонів. Соєва олія містить близько 60% натуральних антиоксидантів від їхньої загальної кількості в соєвих бобах. Все це робить його незамінним продуктом для тих, хто професійно займається вирощуванням свиней, великої рогатої худоби, курей, індиків, страусів та інших тварин та птахів.
Якість соєвої олії – ДСТУ 4534-2006, а саме нерафінована, перший сорт.
Основні показники:
Спосіб отримання | пресовий |
Запах та смак | запах і смак, властивий соєвій олії, без стороннього запаху, присмаку, гіркоти |
Колір | натуральний, коричневий із зеленуватим відтінком |
Прозорість | злегка каламутне, допускається невеликий осад |
Масова частка нежирових домішок, %, не більше | 0,2 |
Масова частка вологи, % | 0,36 |
Кислотне число, мг КОН/г | 4,0 |
Перекисне число, 1/2 моль О/кг, не більше | 5,0 |
Масова частка речовин, що містять фосфор, в перерахунку на стеароолеолецитин % | 4,0 |
Масова частка фосфоровмісних речовин, в перерахунку на P2O 5, %, не більше | 0,4 |
Кольорове число (йод число, мг), не більше | 70 |